Utah zastavil víťaznú šnúru San Antonia, Oklahoma City opäť na čele západu

10.04.2012 Celý región

New York 10. apríla (TASR) - Basketbalisti San Antonia po jedenástich víťazstvách v rade našli v noci na utorok v zámorskej NBA premožiteľa. Len deň po domácom triumfe nad Utahom im prehru v Salt Lake City džezmeni oplatili výsledkom 91:84.

Spurs zároveň prišli o vedúce postavenie v tabuľke Západnej konferencie, keďže ich po víťazstve 109:89 v Milwaukee preskočilo Oklahoma City. Keďže však mali miestenku v play off už zabezpečenú a pred sebou náročnú šnúru zápasov, tréner Gregg Popovich neváhal ani sekundu a nechal odpočívať všetky tri piliere svojho tímu - Tima Duncana, Manu Ginobiliho i Tonyho Parkera. Utahu to nemohlo prísť viac vhod, lebo víťazstvo udržalo ich nádeje na play off pri živote.

V súboji dvoch najslabších tímov súťaže uštedril Washington domácemu Charlotte príučku o 28 bodov 85:113. Pod vysoké víťazstvo hostí sa pritom dovedna až 37 bodmi podpísala dvojica hráčov - James Singleton a Cartier Martin, ktorí sú v tíme Wizards iba na desaťdňových úväzkoch.

Po dvoch prehrách v rade sa Los Angeles Lakers vrátili na víťaznú vlnu aj napriek tomu, že už v druhom zápase v poradí im chýbal hviezdny hráč Kobe Bryant so zranenou nohou. Pri triumfe na palubovke v New Orleans dieru po ňom zalátali predovšetkým Pau Gasol s 25 bodmi a 9 doskokmi a Ramon Sessions so 17 bodmi a 6 asistenciami.

Minnesota utrpela už šiestu prehru v poradí, keď doma nestačila na Phoenix (90:114), naopak Suns sa po katastrofálnom vstupe do sezóny výrazne priblížil k osmičke pre play off v Západnej konferencii.

výsledky: Orlando - Detroit 119:89, Indiana - Toronto 103:98, Charlotte - Washington 85:113, New Orleans - LA Lakers 91:93, Milwaukee - Oklahoma City 89:109, Memphis - LA Clippers 94:85, Utah - San Antonio 91:84, Minnesota - Phoenix 90:114, Denver - Golden State 123:84, Portland - Houston 89:94

Zoznam postupujúcich a nepostupujúcich tímov:

Východná konferencia:

istý postup: Chicago, Miami

istý nepostup: Toronto, Washington, Charlotte

Západná konferencia:

istý postup: Oklahoma City (víťaz Severozápadnej divízie), San Antonio

istý nepostup: Sacramento, New Orleans
 

Vyberte región